Welkom op de website van het

dweilfestival !

Jeroen Bosch

DE FEESTBENDE UIT CROMVOIRT

De Drumgabbers behaalde uiteindelijk de 3e plaats. Op diverse podia werden ze met name muzikaal zeer goed beoordeeld !


DE DRUMGABBERS UIT DELFT

Hieronder vind u de uitslag van het 2e Jeroen Bosch Dweilfestival !!

De Feestbende uit Cromvoirt hebben de tweede editie van het Jeroen Bosch Dweilfestival op hun naam geschreven.

Met diverse geweldige optredens wisten zij de jury te overtuigen om als beste , in een zeer sterk deelnemersveld, uit de bus te komen.  

Klik hier voor de complete uitslag>>2e plaats 3e plaats

Zij behaalden na diverse wervelende optredens de 1e plaats. Met name hun uitvoering werd door de jury als ‘geweldig’ ontvangen.In een pittoresk Brabants dorp, ons Cromvoirt, waren langgeleden 5 muzikanten op het idee gekomen om samen de moerassen en bossen te betreden met als doel om het muzikale genot onder het volk te brengen.

Ruim 10 jaar later is de groep uitgegroeid naar een 20-tal edelmannen en jonkvrouwen die hun muzikale kunsten met plezier verkondigen.

Ondanks dat ze jaren hebben getracht de muziek te combineren met duizelingwekkende dansbewegingen, zijn zij tot de conclusie gekomen dat het gezegde ‘schoenmaker blijf bij je leest’ ook op hen van toepassing is.

Dan rest ons verder niets dan u te vragen om te genieten van het optreden van de Feestbende!

In het jaar 1979 ontstond er bij een aantal leden een Drumfanfare het idee om naast de traditionele mars- en showmuziek ook eens een ander soort muziek te gaan maken. Het doel was het spelen op feesten en partijen om op deze manier ook iets extra's voor de vereniging te betekenen. Na enkele repetities waren de eerste optredens dan ook al een feit en binnen een aanzienlijk korte tijd stond de agenda vol met bruiloften en partijen waar men de Drumgabbers uitnodigde voor de stevige muzikale noot.


Nu meer dan 35 jaar later zijn wij nog steeds een graag geziene gast, zowel in Delft als ver daarbuiten. Van bruiloft tot braderie, van Sinterklaas tot carnaval en van Kabbelgat tot Kruikenstad, op elk evenement zijn wij inzetbaar. De ingrediënten die wij hiervoor gebruiken zijn een goed stuk muziek en een gezonde dosis humor en gezelligheid.

NAVENANT UIT HELMOND

3IGENWIJS UIT DELFT

BLEU BAND UIT HELMOND

De publieksprijs1e plaats gezelligheidsklasse2e plaats gezelligheidsklasseJoop Peters muziekprijs

Zondag 3september heeft Navenant de publieksprijs in de wacht gesleept op het  derde Jeroen Bosch Dweilfestival in 's Hertogenbosch. Echt te gek!!!De dames van 3igenwijs uit Delft behaalde de eerste plaats in de gezelligheidsklasse.

Een zeer energiek, gezellig en spontaan stelletje.

 


Als klap op de vuurpijl hebben ze ook nog eens 2 prijzen mee naar Voorschoten genomen. Allereerst de Joop Peters muziekprijs en ook nog eens een prachtige 2e plaats in de wedstrijdklasse!

 


Ontwerp © Ron van Zijl


Navenant is opgericht in april 2008. Na een voorzichtige start het eerste halfjaar, druppelden steeds meer muzikanten binnen die op zoek waren naar een gezellige club die niet verbonden is aan een Carnavalsvereniging.

Navenant bestaat inmiddels 9 jaar en heeft 21 enthousiaste leden in de leeftijd van 16 tot 63 jaar.

Vrijheid en gezelligheid staan bij ons dan ook voorop!

We oefenen iedere week op donderdagavond van 20:00 tot 22:00 in de mooiste zaal van Helmond: 'De Gaviolizaal'.

REDELIJK ONVERANTWOORD

Zij behaalden na diverse wervelende optredens de 2e plaats.

REDELIJK ONVERANTWOORD

De muzikanten van Bleu Band uit Helmond behaalde de tweede plaats in de gezelligheidsklasse.

De muzikanten van Redelijk Onverantwoorden behaalde de

Joop Peters muziek prijs.